hajgyógyászat

HAJGYÓGYÁSZAT

RAGADJA MEG GYÖKERÉNÉL A PROBLÉMÁT!

Ha úgy érzi, a hajával nincs minden rendben, ritkul, zsírosodik, kellemetlen érzést tapasztal, a hajgyógyászat számos módon segíthet. Szakembereink visszaadják Önnek haja természetes csillogását és felderítik a háttérben lévő egészségügyi okokat is.

  • Mikrokamerás hajvizsgálat.
  • Intenzív és mélyreható kezelési módszerek.
  • Több, mint 16 éves tapasztalat a hajgyógyászat terén.

NEM VISSZAFORDÍTHATATLAN A KOPASZODÁS

HAJGYÓGYÁSZAT: ESZTÉTIKA ÉS EGÉSZSÉG

Mindenki egészséges, dús frizurát szeretne viselni, amilyen sokáig csak lehetséges. A selymes, fényes, mégis erős és masszív hajkorona jó benyomást sugároz és tükrözi a test egészségét, fiatalságát.

Sajnos amint azt tapasztalhatjuk, ennek megőrzése az idő előrehaladtával egyre nehezebbé válik: a hajvesztésen kívül a korpásodás, a zsírosodás vagy az elvékonyodó hajszálak, a viszkető fejbőr, valamint a foltok megjelenése a fejtetőn is igen gyakori problémák. Ezek kiváltó oka szerteágazó lehet, ám a kellemetlen tünetek szakszerű ellátással jelentős részben kezelhetők.

A hajgyógyászat egy, – a bőrgyógyászatból kivált – izgalmas új tudományág. Hajgyógyászként a hajat a test részeként, a test egészével kölcsönhatásban vizsgáljuk. A hajgyógyászat képes felfedni a kellemetlen tünetek okait, és azt is felderítheti, ha a hajvesztést a lelkileg megterhelő, stresszes életmód okozza. A hajgyógyászati vizsgálat nem csupán szépségápolás szempontjából jó ötlet, de akár komoly anyagcsere-zavarokat, vagy hormonális problémákat is felderíthet.

Magánklinikánk szakemberei azért dolgoznak, hogy az esetleges problémákat még azelőtt megelőzzék, hogy komollyá válnának: az eredményért az Ön haja és egészsége egyaránt hálás lesz.

hajgyógyász

HAJGYÓGYÁSZ

A hajgyógyászattal foglalkozó specialistát trichológusnak nevezzük. Az ilyen szakember kiterjedt hajgondozási tapasztalattal és megbízható tudással rendelkezik, így képes gyökereinél megragadni a hajat érintő különböző problémákat.

A hajat érintő változások ugyanis sosem járnak egyedül. A kopaszodást okozó hormonális gondok mellett a háttérben a test számos különféle zavara meghúzódhat – mindezek mögött pedig ott húzódik a lelki tényező, az életmód is.

A hajgyógyászati terápia során a szakképzett trichológus a fejbőr állapota és az Önnel folytatott beszélgetés alapján átfogó képet kap az Ön életmódbeli és egészségügyi helyzetéről, majd segítséget nyújt abban, hogy haja újra vonzó és egészséges legyen. A felkínált megoldás így személyre szabott és egyedi. Ép testben ép lélek.

MEGVÁLTOZOTT A HAJA?

MIKOR ÉRDEMES HAJGYÓGYÁSZHOZ FORDULNI?

Úgy érzi, a fodrász már nem elég ahhoz, hogy a haja a megszokott állapotát visszanyerje? Hullani kezdett a haja, esetleg elvékonyodtak a hajszálai vagy szokatlan tüneteket tapasztal a fejbőrén?

Ha megváltozott a haja, fejbőre állapota és nem találja az okokat, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

Sokan ilyenkor öndiagnózisba kezdenek az interneten megtalálható információk alapján, de a várt eredmények általában elmaradnak. Ha a haját érintő problémákat hatékonyan és időben szeretné kezelni, érdemes minél hamarabb egészségügyi szakemberhez fordulni, aki korszerű technológiával és tudással segíthet.

hajbeültetés

HAJHULLÁS

Szeretné tudni, hogy valóban kopaszodik-e? Fésülje végig a haját ujjaival háromszor: ha mindhárom alkalommal legalább 3-5 hajszál marad az ujjai között, a hajhullása túllépte a normális szintet, és érdemes cselekedni. Ha a kopaszodás csak nemrég kezdődött, és a jelek kevésbé feltűnőek, a legjobb megoldás a személyre szabott hajgyógyászati kezelés.

hajbeültetés

TÚLZOTT ZSÍROSODÁS, TÖREDEZÉS

Akár zsíros a hajunk, akár száraz, töredezett: fontos, hogy mielőtt kezelni kezdenénk magunkat, legyünk tisztában az okokkal. A hajgyógyászati kezelés elindítását részletes diagnózis előzi meg, amely az esetleges betegségekre és az életmódjára egyaránt kitér.

hajdiagnosztika

HAJDIAGNOSZTIKA ÉS FEJBŐR VIZSGÁLAT

A HAJGYÓGYÁSZAT MÓDSZEREI

A hajgyógyászati diagnosztika alapvető módszere a mikrokamerás fejbőr vizsgálat. Ilyenkor a páciens fejbőrére egy kamerával közelítünk rá, az eredményt pedig egy képernyőn figyeljük, három-négyszázszoros nagyításban.

A vizsgálat kimutatja a bőrön és hajtüszőn észlelhető esetleges változásokat. De zsírosodás esetén az is gyakori, hogy a hétköznapokban megélt stressz az elsődleges kiváltó ok: ezen már akár a rendszeres testmozgás is sokat segíthet.

A vizsgálathoz szükségünk lesz két-három hajszálára is, a hozzájuk tartozó hajhagymákkal együtt. A hagymák állapota ugyanis sokat elárul szervezete tápanyag-ellátottságáról. Az egyes ásványi anyagok hiánya vagy a hirtelen fogyás, hízás nyomot hagyhat a hajtincseken, ez viszont megfelelő táplálkozással gyakran helyrehozható.

A hajdiagnosztikai vizsgálat teljesen fájdalommentes. Tudja meg, mit üzennek a hajhagymái, és lépjen előre az egészséges élet felé!

VEGYE ELEJÉT A KOPASZODÁSNAK!

HAJHULLÁS VIZSGÁLAT

Ha a hajunk hullani kezd, érdemes először tájékozódni, hogy a problémát mi okozza – lehet, hogy a megoldás egészen máshol van, mint ahol azt első nekifutásra keresnénk. A kopaszodás leggyakrabban genetikai okokra vezethető vissza, ám a helyzetet más tényezők is befolyásolhatják.

Meglehet, hogy első körben az étrendünkön kell változtatni: a nem megfelelő táplálkozás és a vitaminhiány ugyanis gyakran vezet hajhulláshoz. De az is előfordul, hogy a problémát egy betegség, például vashiány vagy autoimmun zavar okozza – ez esetben a legtöbbet az alapbetegség kezelése segíthet.

Lehetséges, hogy egy komolyabb problémát éppen a hajgyógyászati vizsgálat hoz időben a felszínre – a vizsgálat tehát több szempontból is fontos lehet.

Ha a haj ritkulása már előrehaladottabb, elképzelhető, hogy hatékony megoldást már csak a hajbeültetés képes adni. Ez egy valóban tartós és professzionális, korszerű megoldás, amivel frizurája visszakaphatja fiatalos stílusát. Kezdődő, vagy nem hormonális eredetű hajvesztés esetén azonban jobb döntés, ha inkább a klinikánk által kínált speciális, gyógynövényes hajgyógyászati készítményekre bízza magát: ezekkel ugyanis jóval kisebb ráfordítással érhet el komoly, akár végleges eredményt.

hajgyógyászat konzultáció

FOLYAMAT

HAJGYÓGYÁSZATI KEZELÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

hajgyógyászat felmérés

FELMÉRÉS

Magánklinikánkon hajgyógyászati kezelésre telefonon foglalhat időpontot. A felmérés egy beszélgetéssel kezdődik, ahol nyugodt, kényelmes körülmények közt hajgyógyászunk meghallgatja a tüneteit, tapasztalatait és kérdésekkel felméri általános egészségi állapotát, esetleges problémáit, allergiáit, gyógyszerérzékenységét.

hajgyógyászat mikrokamerás vizsgálat

MIKROKAMERÁS VIZSGÁLAT

A képzett trichológus gyakran már ennyiből fontos következtetéseket tud levonni, ám a lényeg, a mikrokamerás vizsgálat csak ezután kezdődik. Ennek során Ön mindvégig egy székben pihen és ha szeretné, figyelemmel kísérheti egy monitoron, ahogy szakemberünk sokszoros nagyításban elemzi ki fejbőre és hajszálai apró részleteit.

hajgyógyászat diagnózis

DIAGNÓZIS

A vizsgálat végeztével klinikánk szakértője hajgyógyászati véleményt alkot, azaz diagnózist állít fel hajáról és javaslatot tesz egy kúra megkezdésére. Ez általában speciális gyógynövényes készítményekkel végzett otthoni kezelést jelent, de magába foglalhat életmódbeli, táplálkozásra vonatkozó tanácsokat is.
A hajgyógyászat árát a vizsgálat tartalmához hasonlóan egyénenként állapítjuk meg. Mivel minden ember fejbőre más: klinikánkon minden egyes páciens személyre szabott kezelést kap.

hajgyógyászat

BÍZZA MAGÁT SZAKÉRTŐKRE!

PROFESSZIONÁLIS HAJGYÓGYÁSZATI TERMÉKEK ÉS MEGOLDÁSOK HAJKLINIKÁNKON

A hajgyógyász által kínált exkluzív, gyógynövényi eredetű készítmények nem egyszerű samponok, balzsamok. Kereskedelmi forgalomban nem kapható, prémium termékek, amelyek alkalmasak a hajhullás, zsírosodás, korpásodás, pikkelysömör és egyéb panaszok kezelésére.

A hajgyógyászati készítmények kifejezetten a problémás haj és fejbőr kezelésére lettek kifejlesztve, így a boltban kapható hajápoló szereknél sokkal hatékonyabbak és más a működési elvük. A kúra során a különböző termékeket az Önhöz legjobban illő módon kombinálhatjuk, a kezelést végző hajgyógyász útmutatásának megfelelően.

Hajunkkal törődni minden szempontból jó befektetés. A dús hajkorona vonzóbbá tesz és fiatalít, az időben végzett, szakszerű hajvizsgálattal pedig nem csak megjelenéséért, de egészségéért is sokat tehet.