MELYIK A LEGJOBB IDŐSZAK A HAJBEÜLTETÉSRE?!

Sokan kérdezik, hogy melyik évszak a leginkább alkalmas hajbeültetésre. A válasz egyszerű, ugyanakkor összetett is.

Hajbeültetést az év bármely napján el lehet végezni. DE! A legfontosabb, hogy az ügyfél egy olyan időszakot válasszon hajbeültetésre, ami számára a legmegfelelőbb. Szabadság, kirándulás, pihenés stb. ezeket mind számításba kell venni. Fontos, hogy a beavatkozás után minimum egy hétig mellőzni kell az erős fizikai munkát, sportolást. Inkább pihenjünk, amíg regenerálódik a beültetett terület.

Hajbeültetésre, ahogyan korábban említettük, bármelyik időszak alkalmas, de mindegyik évszaknak megvan a maga sajátossága.

Amennyiben a hajbeültetést télen tervezzük, nagyon fontos, hogy ne fázzon meg a fejbőrünk, tekintve, hogy a hajbeültetés utáni első két napban sokat kell spriccelni a beültetett területet. Sapka viselése két nap után javasolt leghamarabb. (erről külön blogban írunk többet)

Tavaszi hajbeültetés esetén az időjárás kevésbé lehet hatással a hajbeültetés utáni időszakra, de fontos, hogy esős időszak révén is ugyanúgy megóvjuk a beültetett területet. (Sapka, esernyő)

A nyári időszakban elvégzett hajbeültetés után fontos, hogy figyeljünk a hőségre. Kánikula esetén ne töltsünk hosszabb időt a tűző napon, mert akár néhány perc után is megéghet a fejbőrünk. Amennyiben nem tudjuk elkerülni az erős napsütést, úgy célszerű egy laza, tiszta baseball sapkával megvédeni a beültetett területet. Hajbeültetéstől függetlenül sem érdemes a haj nélküli fejbőrt sokáig „napoztatni”. Lehetőleg tartsuk távol magunkat az UV sugárzástól és a túlzott izzadástól. Amennyiben a hajbeültetés egy meleg, kánikulai napra esik és esetleg autójával távol állt meg a klinikától, úgy egy rövid egy-két perces sétával nem érheti semmi baj a fejbőrünket, hiszen a beavatkozás általában késő délutánig vagy estig tart, amikor már nem annyira erős az UV sugárzás.

Őszi hajbeültetés esetén az időjárás kevésbé lehet hatással a hajbeültetésre.

Hasonlóan a tavaszhoz, az esőtől, erős széltől védeni kell a beültetett területet. De a legfontosabb, hogy akkor menjünk hajbeültetésre, amikor van időnk a regenerációs időszakra. A fent említett időjárási tényezőket el lehet kerülni és meg lehet védeni a hajbeültetett területet.

HAJBEÜLTETÉS UTÁN MIKOR LEHET SAPKÁT HORDANI?

Az adott évszaknak megfelelően kell meghatározni, hogy mikor milyen sapkát hordhatunk hajbeültetés után. Általánosságban elmondható (de ez lehet egyénileg eltérő is), hogy sapkát közvetlenül a hajbeültetés után ne viseljünk. Amennyiben szükséges, úgy kellő odafigyeléssel és bizonyos szabályok betartása mellett esetleg a beavatkozás utáni 3. napon viselhetünk. Nagyon fontos, hogy lehetőleg új, tisztán mosott (esetleg fertőtlenített) sapka legyen. Télen ez lehet puha, laza pamut sapka, amennyiben a sebek már beszáradtak és nem ragad bele a sebbe! A többi évszakban, amennyiben szükséges, célszerűbb baseball sapkát hordanunk hajbeültetés után. Semmiképp ne a beültetett területre támaszkodjon a sapka!!! Finoman helyezzük rá a homlokra és a tarkó közepére, hogy ne érintkezzen közvetlenül a beültetett területtel. A higiénia továbbra is a legfontosabb!

A sapka hordása leginkább a műtét típusától függ, hogy melyik terület volt érintett a hajbeültetés során. Fontos, hogy sapka viselés előtt mindenképp egyeztessen a kezelő orvosával, klinika személyzetével!!!

MIRE KELL VIGYÁZNI A HAJBEÜLTETÉS UTÁN?

A hajbeültetés egy esztétikai sebészeti beavatkozás, melynek megvannak a maga kockázatai, de kellő odafigyeléssel, szakértelemmel ez a kockázat minimálisra csökkenthető. Fontos, hogy hajbeültetés után tartsuk be az orvosi előírásokat. Létezik olyan, hogy „hajbeültetés utáni teendők”, melyet minden klinika egyénileg határoz meg. Nagyon fontos az utasítások és javaslatok megértése, illetve betartása. A higiéniát továbbra is tartsuk szem előtt!

MIKORRA VÁRHATÓ A HAJBEÜLTETÉS UTÁN A VÉGLEGES EREDMÉNY?

Hajbeültetés után az átültetett hajszálak növekedésnek indulnak, majd két hét elteltével a sokkhatás miatt fokozatosan elkezdenek kihullani. A hajhagymák nem hullanak ki, csak a „termést” a hajszálakat engedik el. A hajnövekedés életciklusának megfelelően átlagosan 4-5 hónap múlva kezdenek el kinőni az új hajszálak. A végleges eredményre azonban 12 hónapot várni kell.

Kérjen állapotfelmérést és lépjen előre a dús haj felé!

Leave a reply