MILYEN AZ IDEÁLIS HAJVONAL A HAJBEÜLTETÉS SORÁN?

Hajbeültetés során az egyik legkritikusabb és legfontosabb feladat a megfelelő hajvonal kialakítása.

Az ideális hajvonal egyénfüggő, de mindenképp meghatározó a fejforma, a kopaszodás mértéke, az életkor, a tervezett új frizura, de még a donor terület kapacitása is hatással van az új hajvonal kialakítására.

A hajbeültetést végző orvosnak a fent felsorolt kritériumokat egyaránt figyelembe kell vennie, mielőtt a hajbeültetést elkezdi. Itt a legnagyobb a felelőssége a hajbeültetést végző szakembereknek. A végleges eredményhez itt is 10-12 hónapot is várni kell, de ezt követően egész életünket meghatározza egy jól, vagy egy rosszul sikerült hajvonal. Ez az, amit szinte mindig látunk, ami a legszembetűnőbb, hiszen mindenki ezt látja meg először rajtunk. Gondoljunk csak bele abba, amikor fénykép készül rólunk. Rögtön ez az első, amit látunk, vagyis az arcunk és a hajunk első része. A hajbeültetés alapvetően meghatározza az arcunk karakterét és ehhez nélkülözhetetlen egy természetes, életkorunknak megfelelő hajvonal kialakítása.

Fontos, hogy az életkorunknak megfelelő hajvonalat válasszunk hajbeültetés során, hiszen nem leszünk örökké fiatalok. Azaz, ha ma választunk egy túl egyenes hajvonalat, ami fiatalon lehet nagyon jól áll és megfelel a mai trendi frizuráknak, de az nem biztos, hogy majd 60 évesen is ugyanolyan jól fog mutatni. Egyszerűen az a hajvonal már nem lesz természetes és az adott életkorunknak megfelelő.

Általában a fejformánk születésünktől kezdve nem szimmetrikus, így az arcunk sem, de ezek a különbségek csak nagyon nehezen észrevehetőek. Amikor hajvonalat tervezünk hajbeültetés során, mindig oda kell figyelni a megfelelő szimmetriára. Sokszor az új hajvonal még egy aszimmetrikus koponyát, arcot is képes ellensúlyozni hajbeültetés során.

Nem árt arra is ügyelnünk, hogy milyen frizurát szeretnék a későbbiekben hordani. Fontos, hogy előre gondolkodjunk, mert a beültetett hajszálakat nem olyan könnyű eltávolítani, nem lehet csak úgy „kiradírozni”, ha esetleg nem jó helyre kerültek.

A donor terület kapacitása is hatással van hajbeültetésünkre, mert ha túlságosan le szeretnénk hozni hajbeültetés során a hajvonalunkat, azaz szeretnénk, hogy ne legyen olyan magas homlokunk, vagy éppen eltűnjön az ún. „Mickey egeres” kopaszodásunk, bizony több ezer hajszálra van szükségünk, és ehhez nem biztos, hogy megfelelő a donor területen található hajmennyiségünk. A konkrét hajvonal kialakításához lehetséges, hogy elegendő lesz, de nem árt arra is gondolni, hogy később is szükségünk lehet még hajbeültetésre, így érdemes lehet „spórolni” a hajszálakkal. Azaz a pár centivel feljebb rajzolt hajvonal még mindig lehet esztétikus, és egy-két ezer hajszálat még meg is spórolunk, ami tökéletes lesz majd később a fejtetőn keletkező további kopasz foltok elfedésére.

Maga a hajvonal formája fontos, hogy ne legyen túl szabályos, legyen benne egy pici „egyenetlenség”, hogy minél természetesebb legyen. Ahogyan azt korábban már említettük, az arcunk, koponyánk sem 100% szimmetrikus, sőt… De így lesz igazán természetes, úgynevezett „eredetinek látszó” hajvonalunk hajbeültetés után.

Leave a reply